A creative studio
for animation and
post-production

IDEŠ?IDEM!

Ideš Idem je hit film za djecu i mladež! Rijetko kada se desi, pogotovo u Hrvatskoj kinematografiji neki zabavni i razigrani narativ u kojem si možeš dati oduška i raditi kojekakve grafičke gluposti i rješenja. Stoga je TETRABOTima bilo super kad su nam kolege iz Kinoteke ponudile suradnju na ovom projektu.

Osim hrpetine grafičkih rješenja poput SMS poruka, objava na društvenim mrežama, filtera i emojija, jedan od većih poslova na ovom projektu bilo je osmišljavanje grafičkog rješenja za špicu i promotivne materijale. To je ujedno došlo i prvo na red. Odmah nakon snimanja filma započeli smo s radom na teaserima i trailerima za film. Iako se ponekad u stranim produkcijama špice za film i za trailer ne poklapaju i totalno su različito dizajnirane, mi smo željeli napraviti vizual koji će komunicirati od prve do zadnje faze projekta. Ključne značajke filma poput Youtubera, zaigranosti, računalnih igrica, make-upa, digitalnog okoliša i spontanosti, naveli su nas da iskoristimo pikselasti retro font kojeg ćemo s poplavom šarenila, sitnih detalja i animacije prilagoditi današnjem vremenu. Tako je i nastao generalni prijedlog za dizajn kojeg smo koristili tijekom cijele promocije filma ali i unutar samog filma.

Tri mjeseca postprodukcije prošla su brzinom svjetlosti i ostalo je vrlo malo vremena da se dovrše efekti i napravi špica. Gotovo da se radilo o spoju foto finiša, dvoboja iz kaubojaca ili maratona u kojoj se borba za zlato odvija u zadnjih 100 metara. Odjavna špica bila je ona točka na i, kravata spasana s cipelama ili pak čep od fante na boci od Coca Cole u koju je babuška nalila novu turu friško destilirane šljivovice. Trebalo je upregnuti još par dana i izraditi odjavnu špicu koju ionako nitko neće gledati jer se svi odmah dižu i oblače čim vide prva slova.

layeri i layeri raznih elemenata posloženi u nekoliko sekundi animacije za čistačice koje čiste dvoranu nakon filma

layeri i layeri raznih elemenata posloženi u nekoliko sekundi animacije za čistačice koje čiste dvoranu nakon filma

 

U odjavnoj špici smo iskoristili dobre stare elemente i grafička rješenja iz trailera i uvodne špice te ih iskombinirali s kolažnim elementima i motivima iz filma. Tako je nastala jako zaigrana, šarena i digitalno prošarana špica koja na momente podsjeća na retro 2D igrice spojene s čudnim Instagram story vizualnim ugođajem. Odjavna špica također otkriva i što se desilo s našim likovima nakon povratka iz Istanbula, stoga je i to moralo biti dio špice (koju nitko nije vidio :)

Sve u svemu, TETRABOTi su uživali radeći na ovom projektu i iskreno se nadamo da će u budućnosti biti još puno ovakvih zaigranih, zabavnih i veselih filmova, serija, multimedijalnih projekata i svega ostalog gdje možemo dati svoj mali doprinos!

 

Hvala i živili!